Wie zijn wij? Wat doen wij? Museum Contact Expositie Startpagina Museumvrienden Educatief Fotogalerij Startpagina

Geversweg 2A te Castricum (achter het NS station)


Contact Arrangementen

Thijs Bakker

Thijs Bakker was al strandjutter op zijn 9e en is (vanaf 1964) 40 jaar lang hulpstrandvonder voor de gemeente Castricum geweest. Hij heeft zijn hele leven gejutte spullen bewaard en samen met zijn familieleden gedocumenteerd, wat resulteerde in een unieke verzameling. Vanaf 2005 zijn Dirk en Frank Bakker hun vader opgevolgd.

Menno Twisk

Menno Twisk en Thijs Bakker kenden elkaar van het strand en van de vrijwillige Castricumse Reddingsbrigade. Menno liep al jaren met het idee rond, om de strandvondsten in zijn bollenschuur op te nemen en met de door hem bewaarde tuinderswerktuigen vanaf 1920 en meubeltjes uit de vijftiger jaren een Streek historisch museum op te richten, dat de naam Strandvondstenmuseum kreeg.

Co Huisman

Een goede kennis en generatiegenoot van Thijs Bakker, Co Huisman schonk in deze periode het museum tientallen zelfgemaakte modellen van historische karren op schaal. Een levenswerk op zich. Het museum werd passend op 30 december 2011 geopend door Thijs Bakker en Co Huisman.


Over ons

Menno Twisk is bloembollenkweker, agrarisch schade-expert en ggz-jobcoach, zijn partner is leerkracht in het basisonderwijs. Samen hebben zij lesprogramma’s in het museum voor schoolklassen gemaakt (voor kleuters tot de eerste klassen van de middelbare school). Daarnaast begeleidt Menno mensen met een verstandelijke en of psychische beperking in het kader van dagbesteding, maar kan ook trajecten en job coaching naar een betaalde baan bieden. Dit is echter maatwerk en hierin wordt vraaggericht gewerkt.

 Het Strandvondstenmuseum is een familiebedrijf en privé-initiatief en wordt gerund zonder enige vorm van subsidie, voortgekomen uit een combinatie van de wens van een veranderende visie op de bollenteelt in de binnenduinrand met zorg-, educatie, streekhistorie, cultuur(historie) en toerisme.

 Thijs Bakker

Ernie Gerrits

Jutster en kunstenares

Boet Winder

Jutter uit Schoorl

Bert Zonneveld

Jutter uit Bakkum

Diverse jutters

Gesignaleerd tussen de

strandpalen van Castricum

en Bakkum

Ernie Gerrits Diverse jutters Boet Winder Bert Zonneveld Contact Thijs Bakker